Mājas lapa tapusi ar dziedātāja māsīcas Veltas Didrichsons (Linkolnā, ASV) atbalstu.

pirmdiena, 2020. gada 13. aprīlis

Jānim Zāberam šogad 85. jubileja!

Lubānas novada pašvaldība sadarbībā ar kultūras pasākumu organizatoru SIA “Forte Production” un biedrību “Vecais Ceplis” Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2020.gada projektu konkursā iesniedza projektu: Operdziedātāja Jāņa Zābera 85 gadu jubilejai veltītais koncerts “Trīs Latvijas Tenori un viņu draugi – Jānim Zāberam”


Balsojuma norises laiks: no 2020. gada 8. aprīļa līdz 23. aprīlim.

Ievērojamā latviešu akadēmiskās mūzikas solista, tenora Jāņa Zābera 85. dzimšanas dienas atceres pasākums "Trīs Latvijas Tenori un viņu draugi – Jānim Zāberam" viņa dzimtajās mājās, Lubānas novada Meirānos, 2020. gada 15. augustā, iecerēts kā nozīmīgs nacionāla mēroga un novada vēstures un kultūrizglītojošs notikums.

Jāņa Zābera vārds joprojām ir izcilas vokālās mākslas sinonīms. Pats mākslinieks un viņa veikums ir gan Latvijas mūzikas izglītības, gan augstas mūzikas kultūras apliecinājums, gan sava veida “ceļa licējs” virknei izcilu šodienas tenoru, kuri turpina un uztur Latvijas akadēmiskās mūzikas slavu. Tālab ir svarīgi un nozīmīgi realizēt Jāņa Zābera piemiņas pasākumu kā izglītojošu kultūras vērtības apliecinājumu viņa dzimtajā pusē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru