Mājas lapa tapusi ar dziedātāja māsīcas Veltas Didrichsons (Linkolnā, ASV) atbalstu.

otrdiena, 2020. gada 8. septembris

Ar panākumiem 23. augustā izskanēja leģendārā operdziedātāja Jāņa Zābera 85. jubilejas piemiņas koncerts

2020. gada 23. augustā tika atjaunota tradīcija – godinot izcilā dziedoņa Jāņa Zābera piemiņu, pulcēt viņa kolēģus – operdziedātājus estrādē pie Zābera memoriālā muzeja „Vecais ceplis” Lubānas novadā. Šoreiz koncerts notika par godu pāragri mūžībā aizsauktā tenora 85. jubilejai, to apmeklēja apmēram 1000 klausītāji no Latvijas malu malām.

Koncertā piedalījās Trīs Latvijas tenori  Guntars Ruņģis, Nauris Puntulis un Miervaldis Jenčs, pianists Māris Žagars, akordeoniste Inita Āboliņa, ģitārists Mārcis Auziņš, kā arī Jāņa Zābera vokālistu konkursa „Aiviekstes lakstīgalas” divkārtējais uzvarētājs, Latvijā populārais dziedātājs Dainis Skutelis.
Koncertā skanēja Jāņa Zābera „zelta repertuārs”, sākot ar latviešu klasiķu Emīla Dārziņa un Alfrēda Kalniņa dziesmām un beidzot ar itāļu dziesmu pērlēm. Neizpalika arī Antiņa ārija no Arvīda Žilinska operas „Zelta zirgs”.
Koncertu vadīja un Jāņa Zābera vēstules lasīja režisors Valdis Pavlovskis. Koncerta producents bija Jānis Kļaviņš, kurš sola Zāberam veltītus mūzikas svētkus rīkot arī nākamgad, iespējams, tos padarot par pastāvīgu tradīciju.

Foto  Agris Veckalniņš


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru